سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی

Blog Article

در این روش پس نصب ورقهای عرشه فولادی و اجرای گلمیخ و دوربندب با فلاشینگ و آرماتوربندی، به کمک دوربین و یا ترازیاب بتن به وسیله پمپ هوایی و یا زمینی ریخته، سپس تسطیح و رگلاژ می گردد.

به دلیل آن که سقف‌های عرشه فولادی باعث صرفه جویی در زمان و هزینه می‌شوند، سرمایه را سریعتر از سقف‌های معمولی باز می‌گردانند.

در این حالت، طراح معمولاً این آرماتورهای کششی را درکف کنگره‌های ورق‌ها را در نظر گرفته و آنها را آرماتورهای طولی نام گذاری می‌کند.

هنگامی که برای اولین بار از سیستم عرشه فولادی استفاده شد، به آن به‌عنوان یک نسخه اولیه برای آزمایش نوعی سقف کامپوزیت جدید با دال یک طرفه نگاه می‌شد. با این همه، برخی از مزایا این سیستم نسبت به فرم‌های معمولی سقف مانند صرفه جویی در هزینه و زمان ساخت و هماهنگی آن با روکش بتنی باعث تا کاربرد آن هر روز گسترش یابد.

ضخامت، دهانه شکل و عمق عرشه را بر اساس کاربرد آن می‌توان تغییر داد. عرشه را می‌توان به ساختار زیرین محکم کرد تا بتواند به‌عنوان یک دیافراگم عمل کرده و برش گیری مناسبی را از خود نشان می‌دهد.

هنگام اجرای این سقف امکان عایق سازی آن از نظر صدا و حرارت هم وجود دارد.

اما چطور می‌توان سرعت اجرای سقف ساختمان را کاهش داد تا در نهایت بتوان یک پروژه ساختمانی را در مدت زمان کمتری به اتمام رساند؟ با استفاده از روش‌ها و متریال‌های نوین می‌توان سرعت ساخت و اجرای سقف ساختمان را کاهش داد و درنتیجه از سرعت اتمام پروژه ساختمانی نیز کاست. یکی از روش‌ها و متریال‌های نوین برای اجرای سقف ساختمان، سقف عرشه فولادی می‌باشد که در ادامه این مقاله به معرفی این نوع سقف، اجزای تشکیل‌دهنده، ویژگی‌ها، مزایا و همچنین اجزای تشکیل‌دهنده آن می‌پردازیم.

اجرای این نوع سقف ساختمانی با استفاده از عملیات آرماتوربندی و بتن‌ریزی بر روی ورق‌های فولادی گالوانیزه صورت می‌گیرد. سقف عرشه فولادی البته از سایر اجزای اصلی این نوع سقف ساختمانی می‌توان به وجود تیرهای فرعی در بین تیرهای اصلی نیز اشاره کرد.

از دیگر راهکارهای سرعت بخشیدن به اجرای سقف عرشه فولادی، استفاده از بتن دارای فیبرهای پلیمری یا فولادی است چراکه با استفاده از آن می‌توان آرماتوربندی را در اکثر نقاط عرشه فولادی حذف نمود که همین قضیه به تسریع اجرا به شدت کمک می‌کند.

در روش فوق ورق فولادی ذوزنقه‌ای به‌عنوان المان کششی مقطع در نظر گرفته شده و مقطع حاصل به صورت مرکب (ترکیب بتن و فولاد) عمل می‌کند.

از گل میخ برای اتصال عرشه‌های فولادی که بر روی تیرها قرار گرفته‌اند استفاده می‌شود.

این نوع از مصالح، ضخامت نسبتاً بالایی داشته و در سقف‌ها کاربرد بیشتری دارد.

بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که این نوع سقف به هیچ‌وجه به قالب‌بندی احتیاجی ندارد.

فیلم آموزش روش های اجرای سازه های بتنی و فولادی و مدیریت مصالح ساختمانی در فرادرس کلیک کنید

Report this page